In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- Dende -

Nieuwe Rijn 5, Leiden
Frans Italiaans Oosters
Dende. Restaurant Dende is een restaurant in het centrum van Leiden. Gelegen aan de Nieuwe Rijn, tegen de Visbrug aan, vind je Dende op een van de mooiste plekken van Leiden.
Geschiedenis. Restaurant Dende bevindt zich op een interessante plek in het oudste centrum van Leiden, omringt door een aantal onmiskenbare Leidse blikvangers. Het pand is gelegen aan de noordoever van de Nieuwe Rijn ter hoogte van de Visbrug aan de voet van de Burchtheuvel. De Visbrug vindt zijn oorsprong ergens ver voor 1200 en was eeuwenlang de enige brug in de wijde omgeving om de Rijn mee over te steken. Logisch dus, dat dit deel van Leiden zich snel ontwikkelde tot het meest bedrijvige van de stad. Deze situatie zal alleen nog maar zijn versterkt toen men 400 jaar geleden begon met het houden van de warenmarkt langs de Nieuwe Rijn. Het prachtige 17 de eeuwse Waaggebouw met de Boterhal schuin aan de overkant van de Visbrug zijn daar de getuigen van. Ook vandaag de dag is het aan de Nieuwe Rijn een komen en gaan van mensen. Met haar drukbezochte woensdag- en zaterdagmarkt, cafés, restaurants en terrasboten (zoals die van Dende!) vormt de buurt onbetwist het kloppende hart van Leiden.
Keuken & kaart. Restaurant Dende probeert zo gezond mogelijk te koken. Daarom maken wij zoveel mogelijk gebruik van verse ingrediënten. Dagelijks krijgen wij verse groenten, vlees, brood en vis aangeleverd. Daarnaast bakken wij in plantaardige oliën en maken al onze sauzen en soepen zelf om de kwaliteit daarvan te kunnen waarborgen. Ook als u een allergie heeft of glutenvrij moet dineren kunt u bij ons terecht. Onze koks maken graag iets speciaals voor u klaar.
Recensies. Door: loraine | 27 juli 20:06

zomerse dag op het terras
lekker gezeten bij dende het was wel erg druk en duurde het wat langer, maar daar ga je met dit soort dagen niet over zeuren ook ben ik zeer te spreken over de huiswijn, eindelijk eens één die niet na een paar slokken zat bent. integendeel. bediening spontaan, om vrolijk van te worden de rode en zwarte stoeltjes zijn overigens erg apart. weer eens wat anders dan die riete stoelen waar je een nare afdruk aan over houdt ze zitten lekker confortabel wij zijn blij met zo'n zaakje als dende en zullen zeker terug komen goed concept groetjes loraine en vincent
Telefoon: 071-5126915
Website: http://www.dende.nl

Dende, Nieuwe Rijn 5, Leiden
van 09:00 uur tot laat