In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- Savarin Restaurant Hotel & Spa -

Laan van Hoornwijck 29, Den Haag
Frans, Internationaal
Savarin Restaurant Hotel & Spa . In het à la carte restaurant zijn gepassioneerd koken en warme gastvrijheid de basis. Uit de gerechten spreekt onze liefde voor de Franse keuken met internationale invloeden. Ook het à la carte restaurant is volledig te reserveren voor uw besloten gezelschap.

Restaurant Savarin beschikt over ruim voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein en op 2 minuten afstand gratis parkeergelegenheid voor circa 300 auto's. Savarin ligt direct aan de afslag van de A4 (afslag 9) en A13 (afslag 7) en vlakbij de haltes van tram 1 en 15.
Geschiedenis. Geschiedenis Restaurant Savarin - Rijswijk (Den Haag) Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826), Frans advocaat, politicus en gastronoom, ontvluchtte zijn land tijdens de Franse Revolutie. Was de rechterhand van de beroemde staatsman Talleyrand.

Publiceerde in 1825: Physiologie du goût, ou méditations de gastronomie transcendante.' In dit klassieke meesterwerk waaraan hij vijfentwintig jaar heeft gewerkt, staat ondermeer zijn definitie van de ideale maaltijd. Een van zijn conclusies: 'De ontdekking van een nieuw gerecht betekent meer voor het geluk van de mensheid dan de ontdekking van een nieuwe ster.'

De boerderij waarin Restaurant Savarin is gevestigd draagt een gevelsteen met daarin het jaartal 1916, maar de geschiedenis van het boerenbedrijf op deze plek gaat veel verder terug. Het is niet precies te zeggen hoe ver, zeker is echter dat op ongeveer dezelfde plaats honderden jaren een bouwmanshuis (boerderij) heeft gestaan dat onderdeel was van het buiten Zuidhoorn. Oude fundamenten die bij de verbouwing van vorig jaar zijn blootgelegd, bevestigen dat.

Het landgoed dankt zijn naam aan het feit dat het zuidelijk van de buitenplaats Hoornwijck ligt. De oudste verwijzing naar Zuidhoorn dateert uit 1642 toen het bezit werd overgedragen aan Evert van Barlehaer. Cruquius tekende Zuidhoorn al in 1712 op zijn beroemde landkaart.

De daaropvolgende eeuwen hebben veel veranderingen op het landgoed gebracht. Het hoofdgebouw nam in omvang en status toe, en vele voorname families streken er 's zomers neer. De laatste bewoner en eigenaar was mevrouw De Drevon. Zij liet vastleggen dat het landgoed na haar dood in een stichting moest worden ondergebracht. De laatste gebruiker van Zuidhoorn was het Leger des Heils dat hier in 1933 zijn intrek had genomen.

De boerderij beleefde in de schaduw van het buitenhuis zijn eigen geschiedenis. De oude hoeve werd in 1916 vervangen door nieuwbouw. In de jaren dertig was er zelfs een theetuin waar fietsers en wandelaars konden uitblazen. In de meidagen van 1940 lag de boerderij midden in de Slag om Ypenburg. De bewoners konden maar net het vege lijf redden. Na de oorlog werd het boerenbedrijf voortgezet: koeien, kippen, schapen en vooral veel paarden. Mei 2001 hebben de laatste bewoners en hun beesten de boerderij verlaten. Savarin is het nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van deze mooie buitenplaats.

Begin 2011 heeft het luxueuze 5* hotel & cityspa Spavarin haar deuren geopend.
Sfeer & interieur. Restaurant, Hotel & Spa Savarin is ideaal gelegen voor mensen die niet zonder het bekende geluid van de stad kunnen, maar wel geheel verzorgd tot rust wil komen in een luxe Restaurant, Hotel & Spa. Savarin is gelegen in de hoek A4 en A13 en biedt voldoende parkeergelegenheid.

De voormalig buitenplaats Zuidhoorn is een plek waar je van àlles kunt genieten: perfect gastheerschap, stijlvolle omgeving, een uitstekende keuken, luxueuze overnachtingen en de ontspannende wellness.

De buitenplaats Zuidhoorn heeft een lange geschiedenis die dateert uit het jaar 1642. Na een aantal grote veranderingen te hebben ondergaan van voormalig boerderij tot in 2002 een superieur Restaurant, in 2007 uitgebreid met een lobby en vergaderfaciliteiten, zal vanaf januari 2011 de buitenplaats compleet zijn na de realisatie van een 35 kamers tellend hotel en een uitgebreide wellness.

Hotel & Spa Savarin biedt u de mogelijkheid om na het werk lekker te ontspannen, ook als u eens lekker een weekeindje weg wil is Hotel & Spa een aanrader. Het nieuwe hotel beschikt over 31 kamers en 4 luxueuze suites te weten: 2 Junior suites, een Presidential suite en een Family suite. Cityspa Savarin biedt o.a. een zwembad, floating tank, sauna, whirlpool, Turks stoombad, infrarood sauna en vele behandelingsmogelijkheden. Voor meer informatie over de cityspa, verwijzen wij u graag naar de pagina Wellness.

Zowel het Restaurant Savarin als het Hotel & Spa zijn een combinatie van traditie en design, van comfort en de modernste voorzieningen. Al die ingrediënten - schoonheid, sfeer en kwaliteit - komen samen op één locatie sinds kort kan het ingrediënt rust hier aan worden toegevoegd. Met recht kan worden gezegd, dat wij onze gasten meer bieden dan culinaire geneugten: een bezoek aan Savarin is een belevenis!

Restaurant Savarin is aangesloten bij de JRE. Les Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) is een vereniging van jonge restauranthouders, waarbij talent en passie hoog in het vaandel worden gedragen. Restaurant, Hotel & Spa Savarin zal al uw verwachtingen overtreffen
Keuken & kaart. Internationaal en Frans, High Tea
Telefoon: +31 (0)70 30 72 050
Website: http://www.savarin.nl/restaurant

Savarin Restaurant Hotel & Spa , Laan van Hoornwijck 29, Den Haag
Maandag tot en met zaterdag